General Science (SET-22)

general-science-questions

1. Rust is:
a. A mixture of Fe2O3 and Fe(OH)2
b. A mixture of FeO and Fe(OH)2
c. FeO only
d. A mixture of Fe2O3, 3H2O and FeO

2. Liquefied Petroleum gas (LPG) consists of mainly:
a. Methane, Ethane and Hexane
b. Ethane, Hexane and Nonane
c. Methane, Butane and Propane
d. Methane, Hexane and Nonane




3. The metal that is present in Photo Films is:
a. Mercury
b. Platinium
c. Magnesium
d. Silver

4. Which of the following is in liquid form at room temperature?
a. Cerium
b. Sodium
c. Francium
d. Lithium

5. Soda water contains:
a. Nitrous acid
b. Carbonic acid
c. Carbon dioxide
d. Sulphuric acid

6. Which of the following is basis of the modern periodic table?
a. Atomic mass
b. Atomic number
c. Atomic size
d. Atomic volume




7. Of the following metals, which one pollutes the air of a big city?
a. Copper
b. Cadmium
c. Lead
d. Chromium

8. Brass is an alloy of:
a. Nickel and Copper
b. Copper and Silver
c. Nickel and Zinc
d. Zinc and Copper

9. The element required for Solar energy conversion:
a. Beryllium
b. Silicon
c. Tantalum
d. Ultra pure carbon

10.Monazite is an ore of:
a. Sodium
b. Titanium
c. Thorium
d. Zirconium

 

Answer :

  1. D
  2. C
  3. D
  4. C
  5. C
  6. B
  7. C
  8. D
  9. B
  10. C

About Knowledge Booster

Knowledge Booster is a study base platform where you will find study material for competitive exams like PSTET, CTET, Teacher Eligibility Test, NVS, KVS, Army School etc.

View all posts by Knowledge Booster →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.