General Science (SET-27)

general-science-questions

General Science (SET-27)

1. The metal used in storage batterie:
a. Iron
b. Copper
c. Lead
d. Zinc




2. Water has maximum density at:
a. :4°C
b. 0°C
c. 4°C
d. 100°C

3. The chemial name of Uria is:
a. Aneurin
b. Chloroetane
c. Carbamide
d. None of these

4. Permanent hardness of water can be removed by adding:
a. Potassium Permanganate
b. Chlorine
c. Bleaching Powder
d. Washing Soda

5. The formula of Plaster of Paris is:
a. CaSO4
b. CaSO4, 2H2O
c. 2CaSO4, 4H2O
d. 2CaSO4, H2O

6. Which of the following substance is a bad conductor of electricity but a good conductor of heat?
a. Asbestos
b. Celluloid
c. Purspecks
d. Mica

7. Carborandum is:
a. Silicon Dioxide
b. Silicon Carbide
c. Silicon Nitride
d. Silicon Phosphide

8. Which of the following is the best conductor of electricity?
a. Copper
b. Mica
c. Zinc
d. Silver

9. Washing soda is the common name of:
a. Calcium Carbonate
b. Calcium Bi-Carbonate
c. Sodium Carbonate
d. Sodium Bi-Carbonate

10. The filament of electric bulb is made of:
a. Iron
b. Nichrome
c. Tungsten
d. Graphite

 

Answers :

  1. C
  2. C
  3. C



  4. D
  5. D
  6. D
  7. B
  8. D
  9. C
  10. C

About Knowledge Booster

Knowledge Booster is a study base platform where you will find study material for competitive exams like PSTET, CTET, Teacher Eligibility Test, NVS, KVS, Army School etc.

View all posts by Knowledge Booster →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.